maanantai 15. heinäkuuta 2013

Raparperimuffinit

Tuli taas haettua raparperiä palstalta, joten päätin tehdä testinä raparperimuffineita. Näistä tulikin aivan loistavia. Yllättävän hyviä. Jos haluat, voit helposti korvata raparperin omenilla. Muita muutoksia ei tarvitse tehdä reseptiin.



2 munaa
1 1/2 dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniliinisokeria
1tl kanelia
1/2 tl inkiväärijauhetta
1 1/2 dl voisulaa
2dl raparperiä

1. Laita uuni lämpeämään 225 asteeseen, kiertoilma 200 asteeseen. Pese raparperi ja leikkaa varret pieniksi paloiksi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita erillisessä kulhossa jauhot, leivinjauhe ja mausteet.

2. Lisää kuivat aineet siivilänläpi sokerivaahtoon varovasti käännellen, lisää lopuksi voisula.

3. Sekoita taikinan joukkoon paloitellut raparperit. Täytä muffinivuoat puolilleen taikinalla käyttäen apuna kahta lusikkaa.

4. Paista muffineita uunin keskitasossa 12-15 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti