Ulkonäkö tässä ruoassa ei ole ehkä mikään maailman kaunein, mutta maistuu hyvälle. Liha-kaalilaatikko on lapsuuden suosikkejani, mutta nyt halusin tehdä siitä hiukan erilaisen. Valitsin punakaalin, koska en ole ennen käyttänyt sitä ja siinä on hitusen enemmän c-vitamiinia kuin valkokaalissa. Kaapissa ei myöskään ollut porkkanaa, joten korvasin porkkanan punajuurella ja se toimi itseasiassa yllättävän hyvin.
400g naudan jauhelihaa
0,75g punakaalia
1 punajuuri
1 sipuli
1,5dl rikottuja ohra suurimoita
n. 6dl vettä
1dl maitoa
0,5tl meiramia
pippuria
suolaa
oreganoa
1. Leikkaa kaali sopiviksi paloiksi, pilko sipuli ja raasta punajuuri. Laita yhteen kattilaan kiehumaan ohra suurimoiden vesi 3dl, kun vesi kiehuu lisää suurimot. Lisää toiseen kattilaan kaalit, punajuuri ja sipuli, lisää hiukan vettä n. 3dl ja anna hautua. Anna suurimoiden kiehua n. 20min tai kunnes vesi on imeytynyt, kun suurimot on keitetty myös kaalit on pehmenneet.
2. Sillä aikaa kun kaalit hautuu ja suurimot kypsyy ruskista jauheliha. Mausta suolalla ja pippurilla. Yhdistä lopuksi kaikki osat ja sekoita yhteen. Lisää meirami, oregano, ja tarvittaessa suolaa ja pippuria. Maista tuotosta vielä ennen kuin laitat sen uuniin.
3. Voitele uunivuoka voilla ja kaada liha-kaaliseos vuokaan, kaada lopuksi 1dl maitoa vuokaan. Paista uunin alatasossa 200 asteessa 1-2 tuntia.
Vuoka oli uunissa itselläni sen 1,5 tuntia, loppuvaiheessa pienensin lämpötilaa. Pinta oli tunnin jälkeen hiukan kärähtänyt, joten pinta kannattaa suojata foliolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti