tiistai 8. tammikuuta 2013

Tomaatti-vuohenjuustokeitto

Teen itse aina töihin lounaan. Yleensä teen viikonloppuna ison kattilallisen keittoa, jonka sitten jaan rasioihin ja pakastan. Joten nyt tänään teen vaihteeksi töihin Tomaatti-vuohenjuustokeittoa. Nyt on myös selkeästi nuha tulossa joten lisäsin keittoon vielä extra määrän valkosipulia, normaalisti lisään 2 valkosipulin kynttä. Vuohenjuustoa voi myös lisätä oman maun mukaan, jos ei ole tottunut juuston makuun kannattaa aluksi lisätä vähän ja maistaa.

4 tomaattia
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
400g tomaattimurskaa
pippuria
suolaa
75g vuohenjuustoa
2dl vettä
voita paisatamiseen

1. Pilko sipuli ja tomaatit lohkoksi, kuori valkosipulinkynnet. Kuumenna kattila liedellä ja lisää voi. Kun voi on sulanut laita kattilaan sipuli ja valkosipuli, paista kunnes ovat kauniista kuullottuneita ja pehmenneitä. Lisää tomaatit ja kääntele muutaman kerran kuumassa kattilassa, lisää tomaattimurska ja vesi.

2. Anna poreilla liedellä n. 30min tai kunnes tomaatit ovat pehmenneet. Ota kattila liedeltä ja anna sen jäähtyä hiukan. Kun keitto on hiukan jäähtynyt soseuta keitto joko sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Jos epäilet että keitosta ei ole tullut tarpeeksi sileää, voit siivilöidä sen.

3. Laita kattila takaisin liedelle ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää vuohenjuusto, pippuri ja ripaus suolaa, anna poreilla. Keittoa kannattaa sekoittaa vispilällä, näin vuohenjuusto sekoittuu paremmin keittoon. Keitto on valmista kun juusto on sulanut keittoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti